top of page

DORN THERAPY

En meget blid og effektiv manuel behandling der giver healing igennem rygsøjlen. 

+
Læs mere om din behandling

Metoden er udviklet af Dieter Dorn en tysk landmand der havde et savværk. Det tunge arbejde medførte at han fik problemer med lænden. Han opsøgte en behandler, en ældre mand, der fik afhjulpet smerterne, han bad den ældre mand lære sig disse teknikker, men desværre døde han inden Dieter nåede, at komme i lære. Dieter udviklede herefter selv nogle metoder til behandling, han behandlede sin kone for hovedpine og herefter fulgte andre i nabolaget. Inden længe var Dorn Metoden en behandlings terapi, som i dag er spredt til det meste af verden. 

DORN Therapy er en blid behandling af ryghvirvler og led. Det kan være nyttigt til behandling af sygdomme, der er direkte eller indirekte forbundet med rygsøjlen. Det er helt sikkert, men stadig meget effektivt. 

 

Vores skelet skal være symmetrisk, harmonisk og i en statisk-dynamisk justerings balance. Når denne "knogle-orden" forstyrres kan vores led flyttes eller forskydes ud af den position, de burde være i, hvilket vil give forskellige konsekvenser og symptomer. 


Vores muskler vil altid forsøge, at holde positionerne på leddene og rygsøjlen. Når de er ude af position vil musklerne spænde op og forsøge at kompensere for denne ubalance i kroppen og i nogle tilfælde vil det forårsage blokeringer. 

 

Dorn therapy bruger aktiv bevægelse til at aflede muskelspændingen. I den afslappede tilstand er det rimeligt nemt at justere knoglerne igen.

Det terapeutiske tryk, som faktisk er et modtryk fra patientens side, stimulerer knoglerne til at ændre position på samme måde som ved naturlig bevægelse. PÅ grund af den dynamiske bevægelse af rygsøjlen behandles hele den funktionelle enhed af knogler-ligament-muskler, organer og andet væv ved på samme tid gennem en påvirkning nervesystemet som er tæt forbundet med rygsøjlen.


Når skelettet igen er afbalanceret, føler folk sig ofte hurtigt raske, og symptomerne på sygdom vil forsvinde eller formindskes. 

DORN Metoden er baseret på korrektion af uens benlængde, som kan diagnosticeres i næsten alle mennesker i dag. 

Hvis et ben er længere end det andet vil dette resulterer i, at bækkenet roterer.  Eller omvendt vil et roteret bækken forårsager en funktionel ubalance i benlængden. Uanset vil dette ofte også resulterer i en asymmetrisk, skæv rygsøjle med låste og sublukserede (forskudte) ryghvirvler. 

 

Under behandlingen kontrolleres og behandles benlængde, bækken, rygsøjlen - lænd, øvre ryg, nakke for ubalancer. 

Behandlingen fortsættes ofte ved mobilisering og korrektion af andre led, som skuldre, albue, håndled, knæ, fødder, kæben eller kravebenet. 

Dorn Therapy er en blid og naturlig behandling, og kroppen accepterer let disse korrektioner. 

 

Det grundlæggende under korrektionen er altid det samme: Patienten er i en dynamisk 'bevægende' handling, mens knoglerne styres tilbage i korrekt position ved at stimulere kroppens naturlig selvjustering.

Korrektionen er ofte lidt øm, men ømheden/smerten standser det øjeblik, hvor terapeuten tager hånden væk. 

Vi anvender teknikker som....Læs mere
PRISER

Manuel Terapi 

Tid 50 min

Pris 500,- kr.

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!

bottom of page