Kranio Sakral Terapi

En blid behandling af centralnervesystemet der hjælper kroppen til selv at oprette ubalancer og afhjælpe stress.

+
Kranio Sakral Terapi

»Kranio« betyder »kranie«. »Sakral« betyder »korsben«. »Terapi« betyder »behandling«.
Kort fortalt er Kranio Sakral Terapi en behandling af centralnervesystemet (CNS).

Kranio Sakral Terapi er udsprunget af osteopatien og behandlingsformen blev opfundet af den amerikanske læge William Sutherland. 


Det omfatter kraniet, rygsøjlen, korsbenet der alle beskytter nervesystemet indeni, bestående af hjernen, rygmarven, rygmarvsnerverne samt spinalvæsken, der pumpes rundt i membranerne uden om hjernen, ned i rygmarven - altså mellem kraniet og os sacrum (korsbenet) .

Denne pumpebevægelse kaldes for KST- rytmen - den Kranio Sakrale rytme, og bevæger sig 6-12 gange i minuttet. Denne rytme er ligeledes en indikation på hvordan balancen er i kroppen og imellem de forskellige systemer (homeostasis).

Hvis rytmen er langsommere end normalt er det en indikation for at kropsystemerne er nedtrykte eller depremerede og hvis rytmen er hurtigere end normalt indikerer det at systemerne er pressede eller i en stress tilstand.

Når der er ubalancer i CNS kan det medføre kognitive, fysiske og/eller psykiske symptomer. Eller omvendt, i en stresset periode påvirkes din krop fysisk.

KST er en meget enkel og blid behandlingsform, hvor der anvendes meget lette berøringer med Kranio Sakral terapi bygger på en meget blød måde at behandle på hvor der primært anvendes ca 3-5 grams tryk.

Med forskellige teknikker identificeres og behandles for ubalancer som spændinger, skævheder, fastlåsninger. For at undgå nedsat bevægelighed i CNS løsnes membraner, bindevæv og muskler. Ved at behandle det kranio sakrale system stimuleres kroppens nervesystem som kontrollerer de neurologiske forbindelser til  organsystemet, blod/kredsløbssystemet, hormonsystemet m.m. via det autonomiske nervesystem.

Vi kigger dog på alle systemer -  det muskuloskeletale system, nervesystemet, organsystem, blodsystemet, lymfesystemet samt det psykologiske system- i kroppen, for at optimere og hjælpe kroppens evne til at helbrede sig selv. Ofte vil der være flere systemer der er påvirkede, når det er ubalancer, smerter, stress eller skade i kroppen.

 

Der kan behandles mod problemer som:

 • Hovedpine/ Migræne,

 • Kæbespændinger

 • Nakke - Piskesmæld, Svimmelhed

 • Ryg- Spændinger i kroppen, facetledssyndrom mv 

 • Kognitive problemer, Dårlig koncentration, Hukommelsesproblemer, Indlæringsproblemer, Hyperaktivitet,

 • Stress

 • Hormonelle Forstyrrelser

 • Hjertebanken,

 • Fordøjelsesproblemer, Halsbrand 

 • Træthed,

 • Psykisk ubalance, Depression 

 • Søvnløshed

 • Nervøsitet/ Angst

Efter behandlingen hos Ergomazone vil du have en følelse af afslappethed og velvære i kroppen. 

Du vil som oftest få en reaktion af træthed på behandlingen. Dette er blot et tegn på at kroppens systemer er blevet påvirket positivt og er igang med at rense affaldsstoffer ud- blandt andet via tarmsystemet eller urinvejene. Det er derfor vigtigt at drikke rigeligt med vand. Der kan forekomme hovedpine og influenza lignende symptomer. 

 

Både fysiske og psykiske traumer begynder, at blive behandlet da de vitale systemer i kroppen begynder at arbejde og fungere bedre med behandlingen. Af samme grund skal du også forvente, at der kan komme en følelsesmæssig reaktion både under eller efter behandlingen. Dette er helt normalt.

KST kan anbefales til behandling af symptomer ved kriser med fysisk og/eller psykisk stress, traumer efter fald, bilulykker, overfald eller kroniske sygdomme.

KST kan hjælpe på indlærings, motoriske og psykiske problemer, samt ADHD

KST kan ligeledes hjælpe børn/unge/voksne 

PRISER

Behandling Kranio Sakral Terapi

Varighed 50 min. 
Pris 500,- kr.

som tillægsbehandling til en anden basisbehandling (bemærk du altid betaler for den dyreste basis behandling)

Varighed 30 min. 
Pris + 175,- kr.

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!