top of page

Mojzis Metoden

Mojzis-metoden er en refleksiv metode, der anvender både mobilisering, blide teknikker og passiv bevægelse, massage samt termiske behandlings metoder. Behandlingen fokuserer på rygsøjlen, bækkenet og musklerne i hele kroppen. Behandlingen omfatter også medindragelse af klinenten i form af øvelser. 

+
Mojzisova Terapi

Mojzis Metoden er opkaldet efter den tjekkiske sygeplejerske Ludmila Mojzisova. Hun arbejdede dog mere med bevægeapparatets problematikker og med smerter i underlivet, end med pleje og medicin. I sit arbejde med kvinder fandt hun ud af, at der var en sammenhæng mellem hendes manuelle behandling, øvelser og kvindernes pludselige evne til at blive naturligt gravide.

Mojzis Metoden er baseret på princippet om, at der er refleksive forhold mellem rygsøjlen og de indre organer. 

Hvis der opstår en dysfunktion i rygsøjlen, forekommer der også en dysfunktion af det tilsvarende indre organ. Og omvendt. 

Langvarig irritation/ inflammation af nervefibrene forårsager en øget spænding i musklerne omkring hvirvlerne.

En længervarende tilstand som denne vil kunne forstyrre de autonome og somatiske nerveforbindelser til og fra, blandet andet, de reproduktive organer.

Ligesom andet organmuskulatur er det naturligt at både livmoderen og æggestokke trække sig sammen og udvide sig ved nerveimpulser. 

Selv æggelederne skal kunne bevæge sig frit for at samle ægget op fra æggestokken og ved hjælp af peristaltiske bevægelser bevæge ægget frem til livmoderen, hvor det befrugtede æg skal sætte sig fast i slimhinden. 

Livmoderen skal kunne bevæge sig med sammentrækninger, hvis ægget ikke er befrugtet, så slimhinden udstødes og kvinden får sin menstruation. Hvis ægget derimod er befrugtet og kvinden er gravid skal livmoderen senere kunne trække sig sammen, så hun får veer.

Disse dysfunktioner kan opstå efter traumer/skade fx ved fald, trafikuheld, livsstilssygdomme, holdningsproblemer, hvor der opstår inflammatoriske processer i bækkenet, forandringer i hvirvlerne/ discus, skævheder i led mm.

Muskulære spændinger forårsaget af stress, inaktivitet, dårlige arbejdsstillinger med videre, kan nedsætte blodgennemstrømningen til de reporduktive organer, så der ikke blev tilført nok blod/energi til, at en graviditet kan udvikle/fuldende sig. 

Dette resulterer i, at kvinden er funktionel steril, hvilket med fordel kan behandles med manuel behandling og øvelses terapi. 

Det er altså en fordel at modtage mojzisova behandling, hvis du har smerter i bækkenet og eller lænden, muskelspændinger i ryggen, spændinger i inderlår, svage og slappe ballemuskler, spændinger i bækkenbunden. Afspænding af muskelerne og mobilisering af led kan sikre øget blodgennemstrømning til organerne samt sikre, at de kan bevæge sig frit.

Mojzisovas behandlings metode kan anvendes til følgende Problematikker:

Vi anvender teknikker som
PRISER

Behandling manuel terapi eller fertilitetsbehandling

Tid: 1. behandling 80 min

Pris 775,- kr

Gentagende behandlinger 

Tid 50 min

Pris 500,- kr. 

Pris 600,- kr inklusiv gigalaser

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!

bottom of page