top of page

Velkommen til ERGOMAZONE

INS Terapi

 

INTELLIGENT NEURO SYSTEMISK TERAPI

Intelligent Neuro System (INS) er en unik behandlingsmetode, der tager udgangspunkt i at behandle kroppen som en helhed.

Igennem en grundig undersøgelse, diagnosticerer og genkender INS årsager til problemer, som oftest manifesterer sig i det muskulo-skeletale system i form af smerter. Disse årsager kan stamme fra problemer i alle kroppens systemer - nervesystem, organsystem, lymfe- og blodkredsløb, psykiske system m.m.

Intelligent Neuro System (INS) står for kroppens primære kontrolsystem, dvs. hovedcomputeren (hjernen og rygmarven) og dennes styring af de underliggende systemer: 

Nervesystemet, eller centralnervesystemet (CNS) som inddeles i det somatiske nervesystem (viljestyret) og det vegetative nervesystem (ikke viljestyret/autonome).

- Det somatiske nervesystem kontrollerer overordnet vores skeletmuskler gennem udførelse af forskellige dagligdagsfunktioner. Dette udgør samlet set kun 10% af hele hjernen.

- Det vegetative nervesystem (90%) anvendes til regulering af alle livsnødvendige funktioner i kroppen, dvs. immunforsvar, opheling af væv, regulering af hormoner, regulering af ion/ og vandbalance, samt regulering af kredsløbet m.m.

INS-Ergomazone.jpg

NERVESYSTEMET

PARASYMPATISKE & SYMPATISKE

Hjernen har en herakisk opdeling af vores systemer, hvor det somatiske nervesystem altid er underlagt det autonome nervesystem, blodsystemet, organsystemet og hormonsystemet.

Det autonome nervesystem er styret automatisk fra hjernen (deraf autonome). Hypothalamus er den indre termostat som hele tiden kontrollerer balance og ligevægt i kroppen. Dette sker igennem nervesystemets distribution af enten parasympatisk eller sympatisk dominans og udskillelse af hormoner, hvilket hurtigt skal sikre en nøje planlagt overlevelsesstrategi.

Hjernen laver dybest set INGEN fejl, den tilpasser bare alle de forskellige systemer i kroppen for, at sikre din overlevelse. Den er på vagt hele tiden uanset om du sover eller er vågen.

Dine cellers intelligens vil hele tiden prøve at tilpasse sig både det indre (i kroppen) og ydre (omgivelser - belastning) miljø. 

Smerter i kroppen er ofte et symptom fra de overliggende systemer (hjernen, organer og kirtler) med mindre kroppen har været udsat for et traume.

Når vi bruger INS terapi i de manuelle behandlinger er det med udgangspunktet at diagnosticerer og behandler problemer i det somatiske nervesystem, men primært behandles problemer i det vegetative nervesystem, da dette anses som det absolut vigtigste.

Ofte vil en skade påvirke både vores nerve,- organ- og kredsløbs system. 

 

INS Terapi kan fjerne blokeringer, skader og traumer m.m. som har sat sit spor i muskel-skelettet og derfor hæmmer kroppens egen evne til, at genskabe balance i systemerne.

I vores kropsterapi arbejdes med principperne fra INS terapi, med et dybere fokus på det psykiske system, hvordan det påvirker kroppen og hvordan nervesystemet og hormonerne påvirker din sindstilstand og dine tanker. 

ins_edited.jpg
bottom of page