INS - INTELLIGENT NEURO SYSTEM- TERAPI

Manuel behandling betyder egentlig bare, at behandle med hænderne, hvilket der er forskellige effektive (ergo-/fysio) terapeutiske metoder til. 

+
Læs mere om din behandling

Intelligent Neuro System (INS) er en unik behandlingsmetode, der tager udgangspunkt i at behandle kroppen som en helhed.

Igennem en grundig undersøgelse, diagnosticerer og genkender INS årsager til problemer, som oftest manifesterer sig i det muskulo-skeletale system i form af smerter. Disse årsager kan stamme fra problemer i alle kroppens systemer - nervesystem, organsystem, lymfe- og blodkredsløb, psykiske system m.m.

Intelligent Neuro System (INS) står for kroppens primære kontrolsystem, dvs. hovedcomputeren (hjernen og rygmarven) og dennes styring af de underliggende systemer: 

 

Nervesystemet, eller centralnervesystemet (CNS) som inddeles i det somatiske nervesystem (viljestyret) og det vegetative nervesystem (ikke viljestyret/autonome).

- Det somatiske nervesystem kontrollerer overordnet vores skeletmuskler gennem udførelse af forskellige dagligdagsfunktioner. Dette udgør samlet set kun 10% af hele hjernen.

- Det vegetative nervesystem (90%) anvendes til regulering af alle livsnødvendige funktioner i kroppen, dvs. immunforsvar, opheling af væv, regulering af hormoner, regulering af ion/ og vandbalance, samt regulering af kredsløbet m.m.

Det vegetative nervesystem er styret automatisk fra hjernen (deraf autonome). Hypothalamus er den indre termostat som hele tiden kontrollerer balance og ligevægt i kroppen. Dette sker igennem nervesystemets distribution af enten parasympatisk eller sympatisk dominans eller udskillelse af hormoner, hvilket hurtigt skal sikre en nøje planlagt overlevelsesstrategi. Hjernen laver dybest set INGEN fejl, den tilpasser bare alle de forskellige systemer i kroppen for, at sikre din overlevelse.

 

Kroppens kontrolsystem er hele tiden aktivt, hvad enten du sover eller ej. Organismen er så intelligent, at den hele tiden tilpasser sig til det indre og ydre miljø, i forhold til trusler. Formålet er altid beskyttelse. Uanset hvad der sker så vil kroppens nervesystem ALTID regulere, kalkulere, adaptere og effektivisere organismens mulighed for at overleve.

 

Hjernen har en nøje prioriteringsliste i form af en hierarkisk opdeling af systemerne. Det vil sige, at det somatiske nervesystem altid er underlagt det autonome nervesystem, blodsystemet, organsystemet og hormonsystemet.

Når en smertetilstand overskrider den normale vævs-ophelingstid, er det blot et tegn på at kroppen ikke længere kan kompensere. Kroppens ”sygehistorie” har nu medført, at systemet heller ikke kan hele op af sig selv.

Når kroppen tilpasser sig, er det altid med det formål, at fremhæve den primære prioritering af funktionen i det indre eller ydre miljø, hvilket vil gå ud over muskel-skeletsystemet, hvor vi ser en ændring af holdningen, styrken, eller manglende bevægelighed og stramhed i en, eller flere regioner.

Derfor er smerter i muskelskeletsystemet ofte et symptom fra de overliggende systemer (hjernen, organer og kirtler) med mindre kroppen har været udsat for et traume.

årsagerne kan være

- stress

- dårlige arbejdsstillinger

- overbelastninger/ sportsskader

- traumer

- infektioner, virus, skimmel, candida, parasitter

- toxiner; kemikalier, rygning, stråle, kost

Med INS diagnosticerer og behandler Ergomazone problemer i det somatiske nervesystem, men primært behandles problemer i det vegetative nervesystem, da dette anses som det absolut vigtigste. Ofte vil en skade påvirke både vores nerve,- organ- og kredsløbs system. 

INS Terapi kan fjerne blokeringer, skader og traumer m.m. som har sat sit spor i muskel-skelettet og derfor hæmmer kroppens egen evne til, at genskabe balance i systemerne.

INS/ den manuelle behandling er en kombination af flere avancerede bløddelsteknikker

Alle teknikker har til formål, at genoprette eventuelle dysfunktioner i din krop/ dit nervesystem.

Der ses ofte en tendens til, at følelsesmæssig stress er forbundet med ubalancer i kroppens forskellige systemer.

Til de forskellige organer er ofte relateret forskellige følelsesmæssige konflikter og du kan læse mere om dette under INS primær center.

Vi anvender teknikker som....Læs mere
PRISER

Manuel Terapi 

Tid 50 min

Pris 500,- kr.

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!