RYG PROBLEMER

Ondt i ryggen kan skyldes forskellige problemer, men skyldes ofte overbelastning af rygsøjlen. Laserterapi virker primært smertestillende fordi kroppen får energi til, at udbedre det problem, som har forårsaget smerten i første omgang.  Samtidig anbefales massage og korrigerende behandling. 

+
Læs mere om din behandling
PRISER

Behandling Manuel Terapi

Varighed 50 min. 
Pris 500,- kr.

Inklusiv Gigalaser 

Varighed 50 min. 
Pris 600,- kr.

De mest almindelig rygproblemer og -sygdomme er nakke og lændeproblemer, iskias, Scheuermanns sygdom, hold i ryggen, myoser, skævheder mv.

 

Fælles for de forskellige problematikker er at muskulaturen i ryggen spænder op og der er typisk ømhed.

Musklernes funktion er at beskytte vores led i og omkring rygsøjlen. Og er der skader eller led der sidder forkert vil musklerne spænde op og forsøge at kompensere for den skade/ubalance, der er opstået.

Der kan også være tilfælde hvor uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller dårlige vaner får muskulaturen til at spænde op og lave et unødigt konstant træk på nogle af de små led i rygsøjlen.  

Modic forandringer

Forandringerne ses i knoglevævet i et eller flere ryghvirvler, der bliver ujævnt og uden struktur.  Der er væske i den del af hvirvellegemet, som er tæt på diskus som følge af en infektion i diskus med lav-virulente anaerobe bakterier.

Forandringerne er altså forårsaget af infektion i diskus, men er ikke i sig selv en sygdom. Dog ses forandringerne ofte efter en prolaps. 

Modsat folk med ryg problemer oplever folk med Modicforandringer, at de har smerter mere eller mindre konstant. Smerterne kan variere lidt i løbet af dagen eller de kan være værre i nogle perioder på året, men der opleves sjældent længere periode uden smerter

Ved at booste immunforsvaret i området med Laser Terapi, kan infektionen bekæmpes, ødem mindskes og smerterne fortage sig. 

Facetleds syndrom.

Skyldes at et af de små led i rygsøjlen går lidt ud af led (subluksation)og opstår hyppigst i thorakal- delen af rygsøjlen.  Der kan være trækken om i brystmusklen som følge af at nerven kommer i klemme. Facet-syndromer ses også som "hold" i nakken eller lænden. De tilfælde der kommer pludseligt opstår gerne i forbindelse med en lille ukontrolleret bevægelse. Nogle gange kommer symptomerne gradvis, typisk pga. en langvarig overbelastning af musklerne i området. Undertiden er problemet tilbagevendende, hvis belastningen forsætter fx dårlige arbejdsstillinger.

 

Iskias

Navnet ”iskias” kommer fra den store nerve (nervus Iskiadicus), der løber fra hver side af rygsøjlen i lænden, ud i benene og ned til fødderne. Afklemning, irritation eller skader på nerven kan give smerter i hele nervens forløb alt efter, hvor den er påvirket. Spændinger i lænd og ballemusklerne med smerter, der strækker sig ned i benet og evt. fødder, får ofte betegnelsen ”iskias”/”iskiassmerter”.

Men ondt i lænd eller balde med udstråling til ben og fødder kan også have mange andre årsager.

 

Diskusprolaps

Discus er runde elastiske bruskskiver, der ligger mellem ryghvirvlerne. De har en stødabsorberende funktion og øger bevægeligheden af ryggen. Hvis ryggen bliver udsat for forkerte belastninger, bl.a. ved  gentagne dårlige arbejdsstillinger, fald på ryggen, tungt løft med samtidigt vrid kan det medføre brud i bruskfibrene. Dette sker oftest i den bagerste del af bruskskiven, idet den her er svagest, og det medfører, at kernen presses ud mod kanten eller helt igennem bruskskiven - resultatet er en diskusprolaps. Smerterne vil typisk starte med akutlændehold med smerter i ballen og først senere kommer der smerter strålende ned i benet.

Discus degeneration

Med alderen bliver discus skiverne mindre elastiske og aftager i tykkelse. Dette betyder at der kommer en øget belastning af ryghvirvlerne da de lettere kan skurre mod hinanden og i værste fald klemme på nerverne. Har man belastet sin ryg i uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, opstår degenerationen tidligere.  Ofte kommer der smerter når der arbejdes i den samme statiske stilling, med kroppen forover bøjet som ved støvsugning, løftearbejde eller ved siddende eller stående arbejde i længere tid, hvor musklerne udtrættes og ikke kan holde en rank-holdning.

 

Revner i yderkanten af bruskskiven, kan føre til smerter og nedsat bevægelighed. Forandringer i discus skiver kan ses på røntgenbillede hos 50% af alle 50-årige og hos 100% af alle 80-årige og er derfor resultatet af en naturlig aldringsproces. Discus degeneration er altså en hyppig årsag til lændesmerter (lumbago) og nakkeproblemer.

Det betyder dog ikke man behøves acceptere at have ondt!

 

Rygproblemer

Uanset hvilket problem eller lidelse du har i lænd/ryg eller nakke kan vi ved hjælp af massage og laserterapi lindre dine smerter. 

Gigalaseren er med sit store behandlingsområde ideel til behandling af ryg og lændeproblemer, der skyldes muskel- og ledproblemer og/eller inflammation eller infektion. 

 

Laserterapi virker primært smertestillende fordi kroppen får energi til at udbedre det problem, som har forårsaget smerten i første omgang. Men derudover stimulerer laserterapi produktionen af endorfiner, kroppens eget smertestillende stof.

Laserterapien løsner op i fastlåste muskelspændinger, øger blodgennemstrømningen, nedsætter hævelse og giver en behagelig, afslappet fornemmelse. Herved opleves massage af det skadesramte område mindre smertefuldt.

Behandleren kan lettere komme ned i dybden og ind til kernepunkterne.

 

Alt efter problematikken bør korrigerende behandling Manuel Terapi: kranio sakral teknikker, Dorn eller INS overvejes. I nogle tilfælde vil vi anbefale dig at supplere med kiropraktisk/fysioterapeutisk behandling for at forebygge problemet.

 

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!