top of page

Læs mere om 
RYG 

Rygproblemer 

PROFFESIONEL OG GRUNDIG BEHANDLING

De mest almindelig rygproblemer og -sygdomme er nakke og lændeproblemer, iskias, Scheuermanns sygdom, hold i ryggen, myoser, skævheder mv.

 

Fælles for de forskellige problematikker er at muskulaturen i ryggen spænder op og der er typisk ømhed.

Musklernes funktion er at beskytte vores led i og omkring rygsøjlen. Og er der skader eller led der sidder forkert vil musklerne spænde op og forsøge at kompensere for den skade/ubalance, der er opstået.

Der kan også være tilfælde hvor uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller dårlige vaner får muskulaturen til at spænde op og lave et unødigt konstant træk på nogle af de små led i rygsøjlen.  

Uanset hvilket problem eller lidelse du har i lænd/ryg eller nakke kan vi ved hjælp af massage og andre manuelle teknikker lindre dine smerter.

 

Også vores gigalaser er med sit store behandlingsområde ideel til behandling af ryg og lændeproblemer, der skyldes muskel- og ledproblemer og/eller inflammation. 

Alt efter problematikken bør du vælge Manuel Terapi, fysioterapi eller Osteopati.

ondtiryggen.jpg
lændesmerter.jpg

Diskusprolaps

PROFFESIONEL OG GRUNDIG BEHANDLING

Discus er runde elastiske bruskskiver, der ligger mellem ryghvirvlerne. De har en stødabsorberende funktion og øger bevægeligheden af ryggen. Hvis ryggen bliver udsat for forkerte belastninger, bl.a. ved  gentagne dårlige arbejdsstillinger, fald på ryggen, tungt løft med samtidigt vrid kan det medføre brud i bruskfibrene. Dette sker oftest i den bagerste del af bruskskiven, idet den her er svagest, og det medfører, at kernen presses ud mod kanten eller helt igennem bruskskiven - resultatet er en diskusprolaps.

Smerterne vil typisk starte med akut lændehold med smerter i ballen og senere smerter strålende ned i benet.

Modic 

PROFFESIONEL OG GRUNDIG BEHANDLING

Forandringerne ses i knoglevævet i et eller flere ryghvirvler, der bliver ujævnt og uden struktur.  Der er væske i den del af hvirvellegemet, som er tæt på diskus som følge af en infektion i diskus med lav-virulente anaerobe bakterier.

Forandringerne er altså forårsaget af infektion i diskus, men er ikke i sig selv en sygdom. Dog ses forandringerne ofte efter en prolaps. 

 

Smerterne er ofte mere eller mindre konstante men kan variere lidt i løbet af dagen eller de kan være værre i nogle perioder på året, men der opleves sjældent længere periode uden smerter

Ved at booste immunforsvaret i området med Laser Terapi, kan infektionen bekæmpes, ødem mindskes og smerterne fortage sig. 

osteopatijpg.jpg

Facetleds syndrom

LÅSNINGER I RYGGEN

Skyldes at et af de små led i rygsøjlen går lidt ud af led (subluksation) og opstår hyppigst i thorakal- delen af rygsøjlen.  Der kan være trækken om i brystmusklen som følge af at nerven kommer i klemme.

Facet-syndromer ses også som "hold" i nakken eller lænden. De tilfælde der kommer pludseligt opstår gerne i forbindelse med en lille ukontrolleret bevægelse. Nogle gange kommer symptomerne gradvis, typisk pga. en langvarig overbelastning af musklerne i området. Undertiden er problemet tilbagevendende, hvis belastningen forsætter fx dårlige arbejdsstillinger.

Iskias

AFKLEMNING AF NERVER

Navnet ”iskias” kommer fra den store nerve (nervus Iskiadicus), der løber fra hver side af rygsøjlen i lænden, ud i benene og ned til fødderne.

Afklemning, irritation eller skader på nerven kan give smerter i hele nervens forløb alt efter, hvor den er påvirket. Spændinger i lænd og ballemusklerne med smerter, der strækker sig ned i benet og evt. fødder, får ofte betegnelsen ”iskias”/”iskiassmerter”.

Men ondt i lænd eller balde med udstråling til ben og fødder kan også have mange andre årsager.

Vi behandler også afklemte nerver andre steder i kroppen, som i hilsen og arme mv. 

bottom of page