top of page

OPERATIONS SÅR

Laser behandling reducerer hævelsen, øger blodgennemstrømningen og accelererer den naturlige helingsproces. Laser terapi bekæmper infektion og sikre et pænere helings resultat med mindre arvæv.

+
Læs mere om din behandling

Et operationssår, også kaldet, et operationssnit er et snit, der lægges i huden ved operationer. Størrelsen af selve såret afhænger i reglen af, hvilken type operation, man har været igennem.

 

Det vigtigste for sårhelingen er, at kredsløbet i huden omkring såret og dermed også i selve sårene er i orden. 
Kommer der ikke ilt nok til vævet, vil det ikke heles. På sammen måde er hævelse/ ødem omkring såret også medvirkende til at hæmme blodforsyningen,

 

Det er vigtigt at undgå infektion (betændelse) i såret da betændelsen medfører hævelse og hæmning af blodforsyningen til såret, og bakterierne kan udskille stoffer, der hæmmer helingen.

 

I tilfælde hvor der er problemer med ophelingen, er det på grund af dårlig blodforsyning og dermed manglende energi til cellerne som forhindres i at bringe vævet tilbage til dets sunde tilstand.

I mange tilfælde af operationer fx ved maveoperation kan der komme komplikationer i form af adhærenser altså sammenvoksninger af vævet/ organer, hvilket kan have konsekvenser for senere mobilitet og bevægelighed.

 

Ved operation og fjernelse af livmoder eller æggestok kan der efterfølgende opstå adhærenser, altså sammenvoksninger mellem organerne i bughulen. Kroppens egen helingsmekanisme reagerer med at danne arvæv mellem de sårkanter, der er opstået som følge af kirurgisk indgreb, infektioner, skader eller stråling. Men vævet skrumper under helingen af rifter og snit i bughinden (som ellers sikre at organerne kan glide frit i forhold til hinanden) bliver mere ufleksibelt og strammer dermed indholdet i bughulen.

 

Symptomerne kommer dog først måneder eller år efter og skyldes at arvævet/bughinden binder organerne strammer sammen. Et stramt arvæv kan også trække på de tilhørende nerver, hvilket kan give smerter.

Sammenvoksninger i maveregionen kan give problemer med mave/tarmsystemet. Ligeledes kan adhærencer være medvirkende til en dårlig vejrtrækning med smerter ved dyb indånding.

 

Det er almindeligt at finde adhærencer ved kroniske bækkensmerter hos kvinder, som har gennemgået operation. 
Smerte ved samleje være et symptom og ligeledes kan sammenvoksninger kan også medføre nedsat frugtbarhed og kroniske smerter på lang sigt.  (se Fertilitetsbehandling)

 

Alle nyopererede kan have fordel af laser terapi. Hurtig laser behandling lige efter operationen reducerer hævelsen og øger blodgennemstrømningen til vævet. Laser terapi tilfører energi til cellerne i vævet og accelererer hermed den naturlige helingsproces. Laser terapi bekæmper infektion og sikre et pænere helings resultat med mindre arvæv.

 

I tilfælde af senkomplikationer med stramt arvæv anbefales arvævsbehandling.

PRISER

Behandling Gigalaser

Varighed 30 min. 
Pris 350,- kr.

Med arvævsbehandling Gigalser + Tillægsbehandling

Varighed 50 min. 
Pris 525,- kr.

 

Primær behandler: Helle

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!

bottom of page