top of page

HOVEDPINE

Lider du også af hovedpine.......

Hovedpine og migræne

Vidste du at hos Ergomazone har vi god erfaring med at behandle spændings hovedpine og migræne.

Behandlingen tilrettelægges individuelt alt efter årsagen til hovedpinen og intervallet imellem behandlingerne øges i takt med at der går længere imellem dine anfald. 

lider du af hormonel betinget migræne, kan du mindske styrken af dit anfald, hvis du planlægger din behandling lige op til din menstruation. 

Vi kombinerer ofte behandlingerne med laserterapi, der får cellerne til at reparere det overbelastede bindevæv. Lyset mobiliserer immunforsvaret i området, hvorved inflammation efter lang tids irritation bliver bekæmpet. Desuden stimulerer laserlyset produktionen af endorfiner, som er kroppens eget smertestillende stof.  Særligt ved piskesmæld har laseren god effekt på fleksibiliteten i nakken.

 

Med kranio sakral terapi og triggerpoints massage korrigerer vi opståede fastlåsninger mellem rygsøjlens facetled, da disse fastlåsninger kan afklemme nerveforsyningen til musklerne. Det betyder at muskler som fx Trapezius og Sternocleidomastoideus bliver overspændte og fastholder skævheder imellem leddene, på grund af et vedvarende øget træk. En kronisk tilstand, der skaber grundlag for tilbagevendende hovedpine.

 

Ligeledes anvender vi også mund- og ansigtsstimulation, hvor musklerne løsnes inde fra munden. Det frigiver spændingen i ansigtsmusklerne, løsner kæbeleddet og afklemningen af Trigeminus nerven, som er en medspiller ved både migræne og kraftig hovedpine. 

 

Læs mere i artiklen på hovedpine og migræne foreningens hjemmeside www.hovedpineforeningen.dk/migrene

 

Ca. 80% af alle danskere lider af spændingshovedpine!

Spændingshovedpine er en af de almindeligste former for hovedpine. Muskelspændinger i kæbe, tindinger, pande og nakke er nok den væsenligste årsag, men stress, overanstrengelser og psykiske spændinger er også af stor betydning. Spænding af musklerne i ansigt og nakke er ofte et resultat af følelsesmæssig og/eller fysisk stress. Smerten ved spændingshovedpine er som regel dump og vedholdende. Den beskrives ofte som pressende smerte rundt om hovedet, “et stramt bånd” og forværres som regel ikke af fysisk aktivitet. Der opleves sjældent kvalme i modsætning af migræne.

Læs mere om hvad du selv kan gøre på migræne og hovedpine foreningens hjemmeside:  www.hovedpineforeningen.dk

bottom of page