top of page

Behandling af SKULDER

Skulder smerter

BELASTNING ELLER SKADE

Serter i skulderen skyldes irritation og inflammation i eller omkring omkring leddet efter overbelastning eller skade. Men de kan også skyldes nerve afklemning i halsen eller axillen. Smerter i skulderen kan også komme fra din mave

Smerter i og omkring skulderleddet med nedsat bevægelighed afhjælpes med manuel terapi/ fysioterapi ofte suppleret med laserterapi.

Laser Terapi reducere hævelse og bekæmper inflammation og opheler eventuelle overrivninger i senerne med op 75% hurtigere.

Behandlingen bør igangsættes hurtigst mulig for at undgå degeneration eller bristning af sener.

Der igangsættes genoptræning/vejledes om brug af armen inden for smertegrænsen, så yderligere irritation af senen ikke forlænger lidelsen.

rotatorcuff.jpg
skadesbehandling.jpg

Frossen skulder

IRRITATIONSSTILSTAND

Kraftig irritation i ledkapslen omkring skulderen. Den nedsatte bevægelighed skyldes at ledkapslen skrumper og bliver for stram og samtidig kommer der nogle sammenvoksninger i leddet.

Først kommer smerter i skulderen, efterfølgende bevægeindskrænkning og til sidst langsom genvinding af bevægeligheden. 

Typisk ses smerter i hvile og om natten. Smerterne sidder i skulderen og på ydersiden af overarmen, med udstråling til underarmen i udtalte tilfælde.

Tilstanden medfører også stærkt nedsat bevægelighed i skulderen. Der kan være problemer med at tage tøj på og med at løfte armen over skulderhøjde.

Forløbet kan vare 1-2 år. Ubehandlet er der fare for at den bliver kronisk.

Rotatorcuff

INFLAMMATIONSTILSTAND

Rotatorcuff er betegnelsen for fire muskler (m. supraspinatus,  m. infraspinatus, m. teres minor og m. subscapularis),der alle har sit udspring fra forsiden eller bagsiden til skulderbladet og fæster på udsiden af overarmsknoglen. Musklernes fælles opgave er at rotere armen udad samt opad samt at stabilisere skulderleddet. Alle musklerne smalner ind og bliver til en sene, der fæstner på overarmsknoglen.

Den vedvarende slitage på sener og muskler kan give en svaghed, og øger risikoen for at der opstår en rift eller overrivninger.

Samtidig kan supraspinatus senen også komme i klemme under ydre/øvre del af skulderbladet (akromion). 

 

bottom of page