top of page

Velkommen til ERGOMAZONE

Skinneben

OVERBELASTNING

Irritation af skinnebenet skyldes langvarig overbelastning typisk i aktiviteter med mange landinger som i løb.

Hvis træningsmængden øges for drastisk og/ eller ved hyperpronation kan der opstå en betændelsestilstand ved musklens udspringssted.

 

Smerterne sidder typisk på indersiden/bagtil, men kan også sidde fortil på skinnebenet. Smerterne vil typisk fortage sig 10 minutter efter startet aktivitet, altså når man er varm, men vender herefter tilbage. Der vil være udtalt ømhed i senerne og musklerne.

Tibialis posterior har primært til opgave, at bremse fodens længdebue i at fjedre eller synke for dybt, når den styrer forfoden ned på plads i landingsfasen. Når musklen er træt, kan man nærmest høre, hvordan foden klasker ned i underlaget.


Ved smerter på inder- og yderside af skinnebenet er det vigtigt ikke at overhøre smerten, da skinnebensbetændelse kan blive kronisk.

 

 

Vi anbefaler massage af de relaterede muskler samt gigalaser der giver en øget opheling med 75 %, hvilket betyder at der i de fleste tilfælde er mulighed for at forsætte med løb, dog med nedsat intensitet.

 

Laserterapi øger blod gennemstømningen til vævet, øger dannelsen af kollagentvæv, bekæmper betændelsestilstanden samt mobiliserer immunforsvaret

skinneben.jpg
bottom of page