top of page

Mellemfoden

Problemer i mellemfoden kan være smertefulde og svære at komme af med. Der kan være mange årsager men forkert løbestil med hyperpronation kan bla. være årsag til irritationatilstanden. Behandlingen med massage og gigalaser er effektiv.

+
Smerter ved svangsenen

Irritation i svangsenen kan være meget smertefuldt, da aflastning er vanskelig. Senen, som strækker sig fra forfoden til hælen, belastes i hvert eneste skridt da den udspændes ved fjedring, og sammentrækkes i afsættet. Der kan opstå små overrivninger i senen, særligt ved løb i ujævnt og bakket terræn.

Kollapsede fodbuer/nedsunken forfod, kan være en af årsagerne til at løbe teknikken er forringet og der opstår smerter.

Vrid af foden med knogle forskydninger, kan være årsag til opståede smerter i mellemfoden/ svangsenen. 

M. TIBIALIS POSTERIOR
Musklen Tibialis posterior er den vigtigste muskel til aktivt at opretholde den mediale svangbue. Ved løb med hyperpronation af foden kommer der øget stress på muskel og sene, og der vil være tiltagende smerter og hævelse bag den inderste ankelkno. 

 

NEDSUNKEN FORFOD
Den tværgående fodbue i forfoden kan være lav eller helt kollapset på grund af for slappe ledbånd under forfoden. Når tværbuen synker, bliver belastningen på trædepuderne større. Dette kan give smerter - især under de 3 midterste tæer. Nedsunken forfod kan desuden medføre smertefuld afklemning af nerverne mellem de lange rørknogler.

 

Er tværbuen faldet sammen, kan den ikke genoprettes. Små muskler på undersiden af forfoden kan dog trænes med smertelindring til følge. Desuden kan et korrekt fremstillet indlæg, løfte forfoden op på plads og der opnås en umiddelbar smertereduktion.

Det er vigtigt ikke at overhøre smerten, men prøve at korrigere de faktorer der har udløst lidelsen. Overvægt, cavusfod, hammertæer, generelle løse ligamenter, for hård træning - spring eller øget løbedistance samt udslidte sko kan udløse lidelsen. Ved overdreven træning, kan der i værste tilfælde forekomme brud på rørknoglerne i foden.

Kvinder der,efter endt graviditet, starter løbetræning kan opleve, at deres fødder pludselig er blevet 1-1½ nummer større. Dette skyldes at de hormonelle ændringer sammen med øget vægt under graviditeten, kan få fodbuerne til at synke, hvilket øger belastning på svangsenen.
Individuelt tilpassede såler kan understøtte fodbuen og svangsenen.

 

KNOGLEFORSKYDNING
På ydersiden af mellemfoden kan der opstå smerte ved træning i ujævnt terræn. Senen fra lægmusklen Peroneus longus, krydser ind under mellemfoden, og trækket fra senen kan ved vrid/ pludselig bagoverbøjning af mellemfoden forskyde en lille terningformet knogle (cuboideum) ind under foden og låse sig fast. I dette tilfælde henviser vi dig videre til kiropraktor, da behandlingen her er yderst effektiv.

 

Symptomer
Der er smerter langs peroneus longus senens forløb under fodsålen og distinkt ømhed svarende til peroneus senens forløb på undersiden af calcaneus.

 

Der anbefales massage af symptom-relaterede områder samt laserterapi.

PRISER

Behandling Sports Behandling / Manuel Terapi

Tid 50 min
Pris 600,- kr.

 

Supplerende behandlinger med Gigalaser

Tid 30 min
Pris 350,- kr.

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!

bottom of page