top of page

Behandling af
KNÆ

Knæ skade

SMERTER I OG OMKRING KNÆET

Knæet har primært en bøje-strækkefunktion, men samtidig laver det også mange små rotationer og vrid.

En øget risiko for skader opstår ved nedsat stabilitet omkring knæleddet når sener og ligamenter mangler styrke og udholdenhed. I sjældnere tilfælde opstår der skade på korsbånd, menisken eller brusken inden i knæleddet.

Nedsat styrke i muskulaturen omkring hofte og/eller ankelleddet kan ligeledes være medvirkende til, at knæleddet udsættes for uhensigtsmæssige vrid. Nerve afklemning i ryggen, bækken, baller eller haser kan være årsag til smerter i knæet.

Behandlingen afhænger af skaden men vil typisk bestå af både funktionstests, massage og Laser Terapi. 

KNÆSKADE.jpg
Par på flugt

Løber knæ

OVERBELASTNING ELLER SKADE

Knæet er det led, hvor der hyppigst forekommer løbeskader, da det udsættes for stor ensidig belastning under hvert skridt.

Løberknæ er en skade i den store sene som løber på lårets yderside (tractus senen). Senen udspringer fra hoftekammen, løber langs yderside på låret, og hæfter på underbensknoglen. Under bevægelse har senen en stabiliserende og stødabsorberende funktion.

 

 

Et løberknæ opstår gradvis, hvor symptomerne oftest ignoreres og forsøges at løbes væk. Smerterne vil dog tiltage når aktiviteten stopper og til sidst vil der også være smerter i forbindelse med aktivitet.

Hvis smerterne overhøres kan tilstanden blive kronisk.

Vi anbefalet at booke en sportsterapi med Laser Terapi. 

bottom of page