Behandling af
HUDPROBLEMER
Hudproblemer
ALDERSBETINGET FORANDRINGER
Med tiden forandres huden så den bliver tyndere, mere skrøbelig og dårligere til at binde væske og producere de nødvendige fedtstoffer, hvorfor den bliver mindre spændstig.
Reparationsmekanismer, som normalt hele tiden udskifter skadet væv fungerer ikke længere optimalt. Det er især de kollagene- og elastiske fibre, som langsomt nedbrydes hvilket betyder at huden mister sin styrke og elasticitet.I hudoverfladen kan ses rynker og tør hud.
I nogle tilfælde opstår der også pigmentforandringer. Det skyldes en ændring i organiseringen af de pigmentproducerende celler som ligger i overhuden og normalt giver huden en ensartet farve. Ændringerne kan resultere i at pigmentet kan ligge meget tæt i nogle områder eller helt mangle i andre. Det kan give helt mørke/ brunlige, røde eller helt lyse pletter i huden.
Laser terapi aktiverer cellerne både i hudens overflade og i de dybere hudlag. Det røde lys stimulerer nydannelsen af bindevævet, hvilket i et skønhedsmæssigt perspektiv, er interessant, da kollagen er hovedbestanddelen.
Laserlyset påvirker dannelsen af kollagen og har derfor en opstrammende effekt af huden.

Acne
HORMONEL UBALANCE
Acne er en meget almindelig hudlidelse og opstår hovedsageligt på grund af hormonel ubalance. Dette være sig blandt andet på grund af teenagealderen, menstruation, graviditet, overgangsalderen, et højt indtag af medicin eller stress.
Kønshormonet androgen stimulerer talgkirtlerne til en øget produktion af hudfedt. Når produktionen af hudfedt øges, forsnævres talgkirtlernes udførselsgange så hudfedtet får svært ved at komme ud. Bumserne opstår på grund af bakterier, der lever af hudfedt. Under nedbrydningen af hudfedtet dannes der affaldsstoffer og fedtsyrer, som irriterer talgkirtlen, så der opstår betændelse i den og der udvikler sig en bums.
Med laser terapi tilføres energi til cellerne og genopretter den normale talg- produktion og modvirker forsnævring af talgkirtlens åbning. Laserlyset sikrer at bakterierne bekæmpes så der ikke udvikles bumser.
Laser terapi heler huden og nedsætter risikoen for ardannelse.Har du først fået ar efter bumser, er det aldrig for sent at få laser for en pænere hud.

Andre Hudlidelser
Vorter
HÆNDER & FØDDER
Almindelige vorter på hænder og fødder skyldes en virusinfektion i huden, som kun smitter mellem mennesker.
Vortevirus er meget smitsomt og skyldes at hudcellerne på vorten dagligt frigiver tusindvis af virusser. Man smittes ved berøring af vorten eller af de afstødte hudceller. På denne måde kan man smitte såvel sig selv som andre personer.
Fodvorter smitter ikke ved blodbåren smitte, men blod fra blødende vorter vil indeholde viruspartikler fra huden og kan derfor smitte.
Det er vigtigt at få behandlet dine vorter for at undgå yderligere smitte.
Bliv vorte fri ved behandling med laser terapi. Du får en effektiv og smertefri behandling.
Typisk gives 1- 5 behandlinger alt efter hvor sejlivet vorten er - Vorter på hænder skal ofte have flere behandlinger.
Herpes
FORKØLELSESSÅR
Forkølelsessår er en meget almindelig sygdom forårsaget af Herpes simplex virus (HSV-1) og er karakteriseret til oftest at ramme omkring mund og læber.
HSV angriber overhudens celler, og der dannes væskefyldte blærer og huden/slimhilde bliver rødt og oftest ømt. Fra overhuden bevæger HSV sig via nervebanerne ind til nervernes rødder, hvor virus bliver inaktivt.
Svækkes immunforsvaret som for eksempel ved en kraftig forkølelse, menstruation, stress og febersygdom kan det medføre reaktivering hos nogle. Virus bliver aktivt igen, og der opstår et forkølelsessår.
Laser terapi kan anbefales da det får blæren/såret til at hele hurtigere op. Samtidig har laserlyset den særlige evne til at cellerne får tilført energi så bekæmpelsen af HSV sættes ind. Med laser terapi nedsættes graden/ risikoen for smitte af udbruddet samtidig med at reaktivering mindskes.

Helvedesild
ALDERSBETINGET FORANDRINGER
Typisk opstår der en brændende i huden omkring de påvirkede nerver og der dannes halvcirkler rundt på kroppen og det efterfølgende husudslæt sidder næsten altid halvsidigt svarende til nervebanerne. Sammen med udslættet kommer der typisk feber og hævede lymfekirtler.
Udslættet viser sig som små blærer på en hævet og rød hud og minder om et skoldkoppeudslæt, dog i mindre omfang. Efter 3-5 dage har udslættet nået sit maksimum hvorefter blærerne går i stykker og tørre ind af sårskorper.
Hos nogle kan der optræde kroniske smerter i området. Det er disse smerter, der er den egentlige helvedesild (postherpetisk neuralgi). Denne risiko stiger med alderen(50 år+)
Smerterne kan være meget voldsomme og fylde så meget i ens tilværelse at de bliver invaliderende.
Smerterne varierer fra person til person. Nogle beskriver dem som en konstant prikkende og stikkende hud der samtidig har nedsat følsomhed for andre berøringer. Andre får overfølsom hud og oplever smerter selv ved let berøring. Smerterne kan komme i anfald som jagende smerter eller de kan være mere kroniske, brændende, borende eller skærende.
