HELVEDESILD

Helvedesild er et smertefuldt udslæt som skyldes vericella-zoster virus og kan behandles naturligt og effektivt med laserterapi.

+
Læs mere om din behandling

Helvedesild skyldes en reaktivering af skoldkoppevirus, som genopblusser mange år efter den oprindelige infektion.

Efter man er smittet med koldkopper bevæger virus sig fra huden langs nervebanerne ind til nervernes rødder, hvor det bliver inaktivt og går i dvale. Ved en senere reaktivering – helvedesild- vandrer virus tilbage langs nervebanerne til huden. Hvilke faktorer, der helt nøjagtigt medfører reaktivering af skoldkoppevirus, vides ikke med sikkerhed.

Helvedesild ses hyppigst hos personer over 60 år eller hos børn, der er smittet med skoldkopper indenfor det første leveår samt ved personer med nedsat immunforsvar. Helvedesild kan således være tegn på, at immunforsvaret ikke fungerer som det skal. Det kan være på grund af anden sygdom.

Typisk opstår der en brændende i huden omkring de påvirkede nerver og der dannes halvcirkler rundt på kroppen og det efterfølgende husudslæt sidder næsten altid halvsidigt svarende til nervebanerne. Sammen med udslættet kommer der typisk feber og hævede lymfekirtler.

Udslættet viser sig som små blærer på en hævet og rød hud og minder om et skoldkoppeudslæt, dog i mindre omfang. Efter 3-5 dage har udslættet nået sit maksimum hvorefter blærerne går i stykker og tørre ind af sårskorper.

Hos nogle kan der optræde kroniske smerter i området. Det er disse smerter, der er den egentlige helvedesild (postherpetisk neuralgi). Denne risiko stiger med alderen(50 år+)

Smerterne kan være meget voldsomme og fylde så meget i ens tilværelse at de bliver invaliderende.

Smerterne varierer fra person til person. Nogle beskriver dem som en konstant prikkende og stikkende hud der samtidig har nedsat følsomhed for andre berøringer. Andre får overfølsom hud og oplever smerter selv ved let berøring. Smerterne kan komme i anfald som jagende smerter eller de kan være mere kroniske, brændende, borende eller skærende.

Laser terapi kan med fordel anvendes ved helvedesild. Da laser terapi gennem tilførelse af energi til cellerne vil det hjælpe kroppen til en naturlig bekæmpelse af virus, hvilket vil forkorte sygdomsvarigheden og forhindre spredning af sygdommen. Laserterapi nedsætter hævelsen og rødmen i huden og der vil ses en hurtigere sårheling af blærerne og behandlingen vil have en smertelindrende effekt.

 

Behandlingen er smertefri.

PRISER

Behandling gigalaser

Varighed 30 min. 
Pris 350,- kr.

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!