top of page

Smerter i
HÅNDLEDDET

Håndled 

OVERBELASTNING ELLER SKADE

Smerter i og omkring håndleddet skyldes ofte nerveafklemning som enten er lokalt ved håndleddet, i albuen eller helt oppe i axillen. 

Smerterne skyldes typisk en overbelastning ved uvant arbejde.

Erfaringen viser, at man gennem en dybdegående massage af de relaterede områder ret hurtigt kan opnå en væsentlig forsvinden af symptomerne. Vores erfaring viser, at de fleste problemer i arme skal behandles helt oppe fra skulderen, i axillen og ned i armen.

Den manuelle terapi/ fysioterapi suppleret med laser terapi ved blandt andet albue led eller carpaltunnelen bekæmper væskeophobningen og irritationen samtidig med, at den fremmer restitutionen af nerven.

Du undgår binyrebarkhormon samt operation. 

håndled.jpg

Carpaltunnel

OVERBELASTNING

Forekommer hyppigst hos kvinder. Oftest ses symptomer fra begge håndled med typisk natlig uro og snurren i tommel-, pege- og langefingeren samt den halve side på ringefingeren.

Ubehandlet forværres symptomerne til nedsat følelsesløshed og nedsat kraft i fingrene. Der er smerter i håndleddet og eventuelt helt op i underarmen.

 

Årsagen er tryk på nerven Medianus, der forløber gennem en kanal i håndleddet sammen med ni bøjesener.

Trykket skyldes hævelse af seneskeder eller øget væskeophobning inde i kanalen og skyldes typisk en overbelastning ved uvant eller vedvarende belastende arbejde. Ses også i forbindelse med graviditet, gigtsygdomme eller ved brud.

Pronator Teres

OVERBELASTNING

Det er ikke ualmindeligt at Carpaltunnel syndrom forveksles med Pronator Teres syndrom, hvor der ud overbelastningen i håndleddet også ses overbelastning af muskulaturen i underarmen, der medfører en afklemning af medialisnerven lige under albuen.

smerter i arm.jpg
bottom of page