top of page

FORFODEN

Ved gang og løbefunktion er storetåen vigtig for et kraftfuldt afsæt, og en skæv storetå kan betyde at afsættet bliver for svagt.

+
Læs mere om din behandling

Fodens mange knogler er forbundne med små led, overvejende glideled. Leddene giver foden en fleksibilitet og evne til at stå på alle slags underlag, hældninger som ujævnheder. Tæernes grundled er små kugleled, hvori tæerne kan bøjes 50-60 grader opad, hvilket er nødvendigt for den normale gangafvikling.

Smerter i fødder kan skyldes låsninger i anklen eller fodrodsknoglerne, men kan også komme helt oppe fra lænden.

Det er ikke ualmindeligt at låste fodrodsknogler medføre et problematisk gangmønster, der på samme måde kan give skader/problematikker andre steder i kroppen som knæ, bækken og lænden. 

Ofte vil spændinger i lægmuskulaturen være en del af problemet. 

Problemer i foden er vigtigt at få gjort noget ved, for at forebygge gener og skader.

 

Hallux Valgus

En skæv storetå (Hallux Vagus) er en tilstand, hvor storetåen drejer ind mod de andre tæer. Lidelsen udvikler sig gradvist og der har ofte være en skæv tå i mange år, før det medfører en fortykkelse (knyst) og hævelse af huden med en betændelsesreaktion og smerter omkring grundleddet.

 

Hallux valgus ses hyppigst hos kvinder, der i forvejen har en bred forfod og er i langt de fleste tilfælde arveligt betinget. Vedvarende anvendelse af uhensigtsmæssigt fodtøj, som spidse og smalle sko med høje hæle er med til at øge deformiteten. 
Hallux valgus kan desuden være med til at gøre foden mindre stabil og denne manglende stabilitet kan forplante sig til andre led.

 

Platfod (Pes planovalgus) hvor svangbuen synker ned, enten på grund af en svag M. Tibialis Posterior (Chaplingang), en for kort Achillessene, eller direkte kvæstelser af fodens ledbånd vil også kunne forværre tilstanden.

 

Hammertå
Tå grundleddet er dorsal flekteret og mellemleddet er plantar flekteret 90 grader. Der er smerter svarende til knystdannelse/ ligtårne på oversiden af det øverste led. Der kan også være ømhed under grundleddet samt ved spidsen af tåen. 
Tilstanden udvikler sig gradvist og kan være der flere år inden der kommer smerter og ømhed. Der vil være nedsat frigiditet i senerne og foden vil ofte være spændt, som følge af forkert gang og løbestil.

 

 

For at undgå yderligere opspænding af sener og ligameneter i foden anbefales, i begge tilfælde, massage til løsning af knogler i foden, spændinger i underben samt laser terapi til at nedsætte inflamation og smertelindre.

PRISER

Behandling Sportsmassage / Manuel Terapi

Tid 50 min
Pris 500,-/ 600,- kr.

Supplerende behandlinger med Gigalaser

Tid 30 min
Pris 350,- kr.

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!

bottom of page