HÆLREGIONEN - SMERTER

Smerter i hælregionen som ved opstået hælspore behandles med laserterapi, der effektivt reducerer inflammation og har en ophelende effekt.

+
Behandling af hælspore med mere
PRISER

Behandling Sportsmassage/ Manuel Terapi

Tid 50 min
Pris 600,- kr.

 

Supplerende behandlinger - Gigalaser 

Tid 30 min
Pris 350,- kr.

En hælspore er en betændelsestilstand i hælpuden, under hælen og skyldes en langvarig overbelastning af svangsenen.

Er senepladen først beskadiget gennem overstrækning, inflammation og delvise overrivninger, kan der som led i ophelingen dannes en forkalkning ved tilhæftningsstedet på hælbenet;
Hælsporen- der altså er et resultat af skaden og ikke årsagen.

 

Udtrykket bruges fejlagtigt om alle smerter i hælregionen, men er oftest lokaliseret til den forreste del på indersiden, hvor svangsenen tilhæfter på hælbenet. 

Smerten kommer ofte om morgenen, når man starter med at belaste foden for at aftage lidt og vender igen tilbage ved tiltaget aktivitet. Smerterne kan dog efterhånden sprede sig op bag til ved achillessenen, ud i og ovenpå foden.

 

En hælspore kan fejlagtigt forveksles med Tarsaltunnelsyndrom, der er en smertefuld afklemning af nerven bag ved fodleddets inderste ankelkno med føleforstyrrelser ned i fodsålen. 

 

Læsion af hælpuden skyldes at hælpuden, der beskytter hælbenet, kan blive irriteret ved overbelastning, trods dens store evne til at absorbere meget store tryk. Puden er opdelt af små lommer indeholdende fedt. Går der hul på væggene imellem de enkelte lommer, vil fedtet blive presset ud til siderne og der vil ikke længere være noget til at beskytte det underliggende væv, knogler, nerver. Smerterne kan her opleves konstante og findes under hele hælpuden.


Årsagen til hælspore og læsion af hælpuden skyldes i begge tilfælde ofte hyperpronation kombineret med overvægt.

Gigalaser, der sikre en hurtig opheling af bindevævet og effektivt bekæmper betændelsestilstanden. Hermed sikres at løbepausens længde nedsættes eller helt undgåes.


Alt efter graden kombineres behandlingen med massage af svangsenen samt musklerne i underbenet. Et stødabsorberende hæl og/ eller svangindlæg, kan være nødvendigt.

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!