top of page

ARVÆV EFTER STRÅLE

Det er forskelligt hvordan man reagerer på strålebehandling men desværre er strålebehandling i større eller mindre grad forbundet med bivirkninger.

Laserterapi øger blodgennemstrømningen og sikre at bindevævet bliver smidigt. Det betyder ikke kun et kosmetisk pænere arvæv men også at bevægelighed af arm/skulder/bryst regionen øges.

+
Læs mere om din behandling

Hos Ergomazone laver vi behandling af stråle beskadiget væv. 

Strålebehandling virker ved at ramme kræftceller med røntgenstråler, så de bliver ødelagt, hvilket er det primære formål i behandlingen mod canser.

 

Det er forskelligt hvordan man reagerer på strålebehandling men desværre er strålebehandling i større eller mindre grad forbundet med bivirkninger.

Ud over at behandlingen rammer kræftcellerne rammes også de raske normale celler, der er i det samme område som svulsten, hvorfor der kan komme bivirkninger i det væv, der bliver ramt af strålerne.

 

Det kan give skader på længere sigt og eventuelt varige mén. Det kan især være skader på nerver, led og bindevæv.

Der kan komme:

- pigmentforandringer, som enten kan dreje sig om hypopigmentering hvor melanocytterne, der danner pigmentet, er ødelagt, eller om hyperpigmentering, som er en øget stimulation af melanocytterne.

- Fibrose, der skyldes en kronisk forandring, hvor der bliver dannet bindevæv i underhuden.

- Atrofi, som betyder, at huden er blevet tynd. Dette kan bedres noget med tiden, men huden opnår aldrig den oprindelige tilstand.

- Teleangiektasier, som viser sig ved, at kapillærerne udvider sig, og der kommer små blodudtrækninger i huden.

- Ulcerationer og nekrose kan også udvikles under eller efter afsluttet forløb.

 

Typen af bivirkninger afhænger af, hvilken del af kroppen der er blevet behandlet og af den dosis strålebehandling, som er givet. En række andre faktorer kan også spille ind. Lægen kan forklare dig om disse bivirkninger, og om risikoen for at de skal indtræde.

Af og til oplever patienter, som får strålebehandling mod områder, hvor der er hud, led eller muskler, at disse bliver stive og at der er nedsat bevægelighed for eksempel af den skulder hvor brystet i samme side er stråle behandlet. Stråle skader kan ske når som helst - helt op til to år efter behandlingen.

I nogle tilfælde kan der opstå let til kraftig rødmen eller ved en kraftig reaktion kan huden skalle af der kan opstå væskende blærer der bliver til sår. Da de raske celler også er ramt af stråler og blodgennemstrømningen til vævet nedsat kan der komme komplikationer i form af en dårlig eller langsom heling af vævet. Der kan dannes arvæv hvor de forskellige hudlag blive faste og ueftergivelige i forhold til hinanden.

Når der sker skader på vores celler er de meget dårlige til selv at danne energi ATP.

 

Laserlys er meget rent lys der er i stand til at trænge dybt ind i vævet og tilfører energi til hver enkelt celle. Cellen absorbere laserlyset og omdanner det til ren energi. Akkurat som planter omdanner sollyset til energi ved hjælp af fotosyntese. Cellerne bliver aktive, produktionen af ATP øges og de reparere skaderne i vævet, sikre en naturlig opheling og mindsker arvæv.
 
Laserterapi har ikke nogen dokumenteret virkning hverken positiv eller negativ på cancerceller.  Laser terapi er godkendt af sundhedsstyrelsen. 

Du kan nedsætte dine gener ved at få manuel behandling samt laser terapi på området.

PRISER

Behandling Gigalaser

Varighed 30 min. 
Pris 350,-

Med arvæv behandling inklusiv Gigalaser Manuel behandling

Varighed 50 min. 
Pris 600,- kr.

Primær behandler: Helle

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!

bottom of page