ALBUE

Lidelsen skyldes en irritation af senerne omkring albueleddet. Laser Terapi opheler bristninger og bekæmpe inflammationen og hævelse. Desuden har laseren en smertelindrende effekt. Lidelsen behandles også ved at massere alle symptomrelaterede områder. 

+
Læs mere om din behandling

Lidelsen ses lige hyppigt hos både mænd og kvinder særligt i 35-50 års alderen. Den skyldes oftest et arbejde eller en sport/hobby der kræver mange pronations/supinations bevægelser i underarmen og ekstension af håndleddet. Hyppigst ses lidelsen dog hos personer, der i deres erhverv udfører gentagne ensformige bevægelser og opstår derfor oftest gradvist.

 

I de fleste tilfælde ses en overbelastning af senetilhæftningen for m. extensor carpi radialis brevis på ydersiden albuen, hvor der vil være udtalt ømhed og tiltagende smerter. Med tiden vil smerterne ofte stråle op i overarmen og ned langs underarmens yderside og der kan være sovende fornemmelser i armen.

 

Smerterne forværres efter brug af armen og hvis belastningen forsætter kommer der også smerter i hvile. Uden behandling kan tilstanden blive kronisk. 

 

 

Radial tunnel syndromet bliver fejlagtigt forvekslet med en tennisalbue. Lidelsen skyldes tryk på nerven radialis som udløber fra albuen ned gennem radialis tunnelen, hvis der pga. overbelastning er hævelse mellem fascierne. Der vil være smerter i underarmen maksimalt 4 cm. fra ydersiden af albuen. Nerven kan blive så påvirket, at der ses nedsat kraft i underarmen.

 

Golfalbue ikke at forveksle med tennisalbue, skyldes en overbelastning og irritation af seneudspringet af m. carpi ulnaris og m. pronator teres på indersiden af albuen, hvor der er udtalt ømhed og smerter. Ses mest i venstre arm. Lidelsen er ikke så hyppig som tennisalbue og ikke nødvendigvis sportsbetinget.

 

Det anbefales at få Laser terapi på senerne for at hele eventuelle bristninger i bindevævet og bekæmpe irritation/ inflammationen og hævelse der afklemmer nerven. Desuden har laseren en smertelindrende effekt.

 

Det er vigtigt at være opmæksom på at smerter i albuen kan skyldes "udstrålende smerter" fra lidelser/problemer i skulder, nakke eller håndled og i værste tilfælde fra hjertet.

Lidelsen behandles ved at massere alle symptomrelaterede områder i armen for at øge blodgennemstrømningen og løsne bindevævet. Men også ved at sikre normal bevægelighed i nakke og skulder, da en nedsat funktion her kan være en medvirkende årsag til, at lidelsen opstår og bliver holdt ved lige.

Manuel Terapi - INS behandling bør overvejes da smerter i skulderen kan skyldes ubalancer i organer eller invendige strukturer!

PRISER

Behandling:

 

Sportsmassage

Varighed 50 min. 
Pris 500,- kr.

Manuel Terapi 

Varighed 50 min.

Pris 500,- kr.

Supplerende laser behandling

Varighed 30 min. 
Pris 350,- kr.

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!