top of page

Smerter i
ALBUE

Tennis albue 

OVERBELASTNING ELLER SKADE

skyldes oftest et arbejde eller en sport/hobby der kræver mange pronations/supinations bevægelser i underarmen og ekstension af håndleddet. Hyppigst ses lidelsen dog hos personer, der i deres erhverv udfører gentagne ensformige bevægelser og opstår derfor oftest gradvist.

 

I de fleste tilfælde ses en overbelastning af senetilhæftningen for m. extensor carpi radialis brevis på ydersiden albuen, hvor der vil være udtalt ømhed og tiltagende smerter. Med tiden vil smerterne ofte stråle op i overarmen og ned langs underarmens yderside og der kan være sovende fornemmelser i armen.

 

Smerterne forværres efter brug af armen og hvis belastningen forsætter kommer der også smerter i hvile. Uden behandling kan tilstanden blive kronisk. 

Vi anbefaler manuel terapi/ fysioterapi suppleret med laser.

ALBUESMERTER.jpg
ALBUESMERTER.jpg

Radial tunnel

AFKLEMNING AF NERVE RADIALIS

Radial tunnel syndromet bliver fejlagtigt forvekslet med en tennisalbue. Lidelsen skyldes tryk på nerven radialis som udløber fra albuen ned gennem radialis tunnelen, hvis der pga. overbelastning er hævelse mellem fascierne. Der vil være smerter i underarmen maksimalt 4 cm. fra ydersiden af albuen. Nerven kan blive så påvirket, at der ses nedsat kraft i underarmen.

Golf albue

IRRITATION

kke at forveksle med tennisalbue. Skyldes en overbelastning og irritation af seneudspringet af m. carpi ulnaris og m. pronator teres på indersiden af albuen, hvor der er udtalt ømhed og smerter. Ses mest i venstre arm. Lidelsen er ikke så hyppig som tennisalbue og ikke nødvendigvis sportsbetinget.

bottom of page