top of page

Behandling af 
ACHILLESSENEN

Achillessenen

OVERBELASTNING ELLER SKADE

Achillessenen der dannes af m. Soleus og m. Gastocnemius og er den kraftigste sene i hele kroppen.

Den kan modstå ekstrem stor belastning. Senen hæfter på hælbenet og blander sig med fibrene i facia plantaris (svangsenen). 

 

Tilstanden er en af de hyppigste løbeskader og oftest hos mænd. 

Løbestilen/ fodens stilling for eksempel øget pronation kan være en risikofare. Desuden stiger risikoen stiger med alderen og ved overvægt. 

  

Under løb er Achillesenen meget aktiv. Den bruger flest kræfter/energi i landingsfasen, da den skal stabilisere den bagerste del af foden, når den rammer jorden. Samtidig skal den umiddelbart efter sørge for et kraffuldt og godt afsæt.

Fysioterapi.jpg

Skaden

INFLAMMATION & BRISTNINGER

Symptomerne ved overbelastning/ betændelse i Achillessenen er stivhed om morgenen, smerte ømhed og hævelse og inflammation af senen.

Inflammation er en betændelselignende tilstand og skyldes ofte, at træningen er forceret ved øgning af løbedistance og/ eller hastighed. 

Hel eller delvis bristning af Achillesenen opstår typisk når achillesenen bliver udspændt samtidig med at lægmusklen trækker sig sammen, for eksempel under badmintonspil med hurtige afsæt. 

 

Vi anbefaler hurtig behandling, da skaden kan blive kronisk, hvor der er dannet arvæv efter gentagne små bristninger og degeneration i senen.

Vi anbefaler en sports terapi med undersøgelse af årsager, massage af symptomrelaterede områder i musklen/ musklerne i underbenet. 

Akupunktur kan gives som smertelindring og Laserterapi gives mod inflammations tilstanden, bristninger i senen samt evt. arvæv. 

achillessenen.jpg
bottom of page