Achillesenen

Inflammation i achillesenen efter skade eller overbelastning behandles effektivt med massage og Gigalaser der sikre en hurtig opheling og undgår at tilstanden bliver  kronisk. 

+
Læs mere om din behandling

Achillessenen der dannes af m. Soleus og m. Gastocnemius og er den kraftigste sene i hele kroppen.

Den kan modstå ekstrem stor belastning. Senen hæfter på hælbenet og blander sig med fibrene i facia plantaris (svangsenen). 

 

Tilstanden ses 30 gange hyppigere hos løbere og er en af de hyppigste løbeskader. Mænd rammes hyppigere end kvinder og løbestilen/ fodens stilling for eksempel øget pronation kan være en risikofare. Desuden stiger risikoen stiger med alderen og ved overvægt. 

  

Under løb er Achillesenen meget aktiv. Faktisk bruger Achillessenen flest kræfter/energi i landingsfasen, da den skal stabilisere den bagerste del af foden, når den rammer jorden. Samtidig skal den umiddelbart efter sørge for et kraffuldt og godt afsæt.

Inflammation i Achillessenen er en betændelselignende tilstand og skyldes ofte, at træningen er forceret ved øgning af løbedistance og/ eller hastighed.
Symptomerne ved overbelastning/ betændelse i Achillessenen er stivhed om morgenen, smerte ømhed og hævelse af senen.  

 

Tilstanden kræver hurtig behandling, da den gradvist kan gå over i et kronisk stadie, hvor der er dannet arvæv efter gentagne små bristninger og degeneration i senen.

Hel eller delvis bristning af Achillesenen opstår sædvanligvis når achllesenen bliver udspændt samtidig med at lægmusklen trækker sig sammen, som det for eksempel også sker under badmintonspil med hurtige afsæt. 

 

Vi anbefaler laserterapi mod inflammations tilstanden samt massage af symptomrelaterede områder i musklen/ musklerne i underbenet.

Behandlingen anbefales også ved andre skader med fx. overrivning eller bristninger i senen.

Undre behandlingen klarlægges årsagen til skaden/smerterne og vi undersøger funktionen af muskler, senere, nerveforsyningen og led der har påvirkning af ankelleddet

Der kan være behov for fysioterapeutisk genoptræning i form af øvelser for at styrke og stabiliserer muskler og ligamenter omkring ankelleddet.

PRISER

Behandling sportsmassage / Fysioterapi

Varighed 50 min
Pris 550,- kr.

Supplerende behandlinger med gigalaser  

Varighed 30 min
Pris 350,- kr.

Fysioterapi Vejledning/ Øvelsesprogram 

Varighed 10- 30 min/ 30-45 min

Pris 350,-/ 500,- kr.

KUNDEHISTORIER

JETTE SCHMIDT

Jeg har i nogle år fået combi massage ca. 1 gang om måneden hos Michael ved Ergomazone. Det er noget af det bedste jeg gør for mig selv og min krop! Jeg har efter sygdom ingen lymfer under min venstre arm og derfor døjer jeg med hævelse og ømhed. Har som så mange andre mennesker også problemer med nakke-skuldre og ryg.

Det hele gør Michael så noget ved! Jeg er altid træt og godt tilpas efter mine behandlinger.

Jeg vil til enhver der gider lytte anbefale Ergomazone uanset problem!!